Rólunk

 

Rólunk

A Bácsgépker Kft az egyik legnagyobb autógáz alkalmazással foglalkozó cég Magyarországon.
Ezt az alkalmazást megközelíthetjük a járművek oldaláról: személyautó, teherautó, targonca, stabil motor, traktor, motorkerékpár.
Megközelíthetjük az osztályozást a gáz fajtája szempontjából is.
LPG (Folyékony propán-bután gáz), CNG (Légnemű földgáz), biogáz, LNG (Folyékony földgáz).
Mi elsősorban beszereléssel, alkatrész forgalmazással, karbantartással, járműjavítással foglalkozunk.
A gépjármű karbantartás nélkülözhetetlen része a műszaki vizsgáztatás és az eredetvizsgálat.
Most a dízelgáz rendszereket vesszük górcső alá. Mi a fő kérdés? Hogyan lehet Diesel motorokat optimálisan működtetni dízel-gáz vegyes üzemben?

Nagy erőfeszítéseket tesznek világszerte az autómotorok környezetszennyezésének csökkentése érdekében. Lengyelországban már hivatalosan engedélyezett a Diesel-gáz rendszerek utólagos beszerelése. Jelenleg LPG-vel maximum 20 %, CNG-vel 50 % gázolaj, váltható ki. Ezek az un. Duel-Fuel megoldások. De léteznek már olyan megoldások, rendszerek is, ahol akár 90% gázolajat is kiválthatunk. Ez a Micro Pilot megoldás. A Micro Pilot esetében az Euro-V, Euro-VI környezetvédelmi előírások SCR (Selective Catalytic Reduction) és DPR (Diesel Particulate Filters) nélkül is elérhető. Az Euro 6-hoz VI norma teljesítéséhez nincs szükség SCR katalizátorra Diesel-gáz üzemben. Tehát nincs szükség Adblue-ra, az Euro V esetében pedig nincs szükség se SCR-re, se DPF-re.
Ezek az eszközök készen vannak, már rendelkezésre állnak, nemzetközi jóváhagyási jellel ellátottak. Csak arra várnak a fejlesztők és a gyártók, hogy társadalom felismerje ezeknek az eszközöknek a szükségességét és jelentőségét

Mi belelátunk a gázautózás mindennapjaiba.

Vélemény, hozzászólás?